Rusko tají děsivé ztráty na Ukrajině. Mobilní krematoria jedou na plný výkon po celý týden

Podle informací, které zveřejnil na základě zjištění rozvědky ukrajinský hlavní štáb, ruští okupanti se snaží nejen skrýt výši svých ztrát během probíhající protiofenzivy, ale snaží se vyhnout placení dávek a kompenzací rodinám padlých vojáků.

„Okupanti každý den utrpí výrazné ztráty, které se snaží skrýt, nadále uplatňují tradiční ruskou praxi zbavování rodin zesnulých dávek a kompenzací propagandou. K tomu se aktivně využívají mobilní krematoria. Zejména bylo zjištěno, že jedno z těchto krematorií v režimu 24/7 v současné době funguje na území přístavu Berďansk,“ píše se ve zprávě generálního štábu ukrajinské armády.

V současné době se tak denně v každém pojízdném krematoriu spálí přibližně 50 těl mrtvých ruských vojáků, kteří padli v bojích s ukrajinskými jednotkami. „Je třeba poznamenat, že kremace mrtvých ruských vojáků probíhá bez jejich identifikace a jakéhokoliv zapisování,“ dodává zpráva generálního štábu.

Ukrajinská strana uvádí, že jen během 30. června bylo zlikvidováno 530 ruských bojovníků a celkové ztráty Rusů od rozpoutání války v únoru 2022 činí téměř 229 tisíc mužů.

Ztráty však nelze oficiálně potvrdit, protože ruská strana informace o počtu padlých nezveřejňuje. Jistým signálem, že ztráty jsou opravdu vysoké, může být zákaz zveřejňovat nekrology v místních regionálních tiskovinách a médiích.

Zdroj: Forum24

  Rusko zřejmě přivezlo na Ukrajinu Íránce, aby je učili ovládat drony. Pokračují i další útoky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com