Izraelský premiér Netanjahu byl převezen do nemocnice, necítil se dobře

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu byl převezen do nemocnice poté, co se necítil dobře, informovala izraelská média. Premiérův úřad později potvrdil, že 73letý Netanjahu podstoupil vyšetření v nemocnici Šeba u Tel Avivu a že jeho stav je dobrý. Testy ukázaly, že izraelský vůdce trpí dehydratací. V nemocnici zůstane přes noc na pozorování. Pravidelná schůzka izraelské vlády byla posunuta z neděle na pondělí.

Podle některých médií Netanjahu doma omdlel, spadl a uhodil se do hlavy, do nemocnice byl ale přivezen při vědomí. List Haarec s odvoláním na zdravotnický zdroj rovněž napsal, že Netanjahu byl při vědomí a že v nemocnici chodil bez pomoci. Tyto zprávy ale nebyly oficiálně potvrzeny.

Dnes odpoledne zveřejnil usmívající se Netanjahu videoprohlášení z nemocnice, ve kterém říká, že byl v pátek u Galilejského jezera na sluníčku bez pokrývky hlavy a bez vody. „Nebyl to dobrý nápad,“ uvedl. „Díky Bohu, cítím se velmi dobře,“ dodal a poděkoval veřejnosti za vyjádření podpory. Izraelce v této souvislosti vyzval, aby v nynějších vysokých teplotách hodně pili.

V Izraeli nyní podobně jako na jihu Evropy panuje vlna veder, kdy se teploty pohybují kolem 35 stupňů Celsia.

Vůdce izraelské opozice Jair Lapid popřál Netanjahuovi „úplné uzdravení a hodně zdraví“. „Ať je vám lépe,“ napsal na twitteru.

Netanjahu je nejdéle sloužícím izraelským vůdcem. Během patnácti let byl premiérem několikrát a jeho současná krajně pravicová vláda nastoupila do úřadu loni v prosinci.

Loni v říjnu nynější izraelský ministerský předseda zkolaboval při modlitbě v jeruzalémské synagoze. Také tehdy byl převezen do nemocnice, kde mu lékaři provedli nezbytné testy, jejich výsledky ale byly podle médií normální. Hospitalizován byl jen jednu noc.

ČTK

  Británie začala očkovat vakcínou od firmy AstraZeneca

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com