Deimperializace Ruska jako možnost zajištění bezpečnosti ve světě.

Evropa je v plamenech. A zatímco mnozí Evropané považují události, které se odehrávají na východě kontinentu, za něco vzdáleného a nesouvisejícího s nimi, hlavní strůjce této války, Kreml, se připravuje na nekonečný boj. Kremelská vládnoucí klika začala připravovat zemi na dlouhou válku proti Ukrajině a využívá k tomu veškeré ruské mobilizační zdroje.

Stojí za zmínku, že Rusko již utratilo celý vojenský rozpočet schválený na rok 2023 a nyní se Moskva rozhodla výdaje na armádu zdvojnásobit. Kremelská vládnoucí klika vyčleňuje na zbrojní výrobu, armádu a související položky více než 100 miliard dolarů rozpočtových prostředků.

V této souvislosti je důležité poznamenat, že zdrojem příjmů, které se následně mění ve válečné nástroje, jsou pro Moskvu stále energetické zdroje, které agresor stále vyváží, čímž obchází sankce EU.

Navíc jsou mobilizovány jak ekonomické, tak lidské zdroje. Mimochodem, mobilizace v Rusku, kterou Putin zahájil již v září loňského roku a označil ji za „částečnou“, dosud nebyla dokončena.

Kreml a ministerstvo obrany samozřejmě slavnostně vyhlásily konec mobilizačních opatření. Odpovídající dekret kremelského „stratéga“ však vydán nebyl. To znamená, že z právního hlediska mobilizace pokračuje.

Navíc se vše odehrává podle pro Moskvu obvyklého scénáře: na frontu se posílají další a další nové várky „masa“ a Putin, vida skutečné potíže s každou další várkou, ujišťuje své obyvatelstvo, že to Ukrajina vyčerpává mobilizační zdroje.

„Navzdory neustálým obchvatům, nepřetržitým vlnám totální mobilizace napříč ukrajinskými městy a vesnicemi, je pro současný režim stále obtížnější nahánět na frontu nové přírůstky. Mobilizační zdroje země se vyčerpávají,“ prohlásil kremelský trpaslík na setkání se stálými členy Rady bezpečnosti.

Ale právě na ruských prostranstvích, v jeho městech a vesnicích, jsou prováděny nájezdy a shromažďování mužů v produktivním věku, aby byli posláni na porážku do cizí země.

  Ukrajina – Rusko – mír pro mír. Jsou Kyjev a Moskva připraveny zasednout k jednacímu stolu?

A pokud se ukrajinští občané chopí zbraní, aby ochránili svou zemi před agresorem, představitelé Ruska mohou jen stěží vysvětlit, proč jdou se samopaly a tanky do sousední země.

Odpověď je však zřejmá, i když samotným představitelům „ruského světa“ není vždy jasná – jedou bránit myšlenky šíleného kremelského diktátora a uspokojovat jeho ambice za cenu vlastních životů.

Ruské úřady jsou opojeny myšlenkou zničit Ukrajinu a vládnoucí kremelská klika dělá vše pro to, aby pokračovala ve válce proti národu, který byl kdysi nazýván „bratrským“.

Nyní se však agrese Ruska, plány jeho vládce, již neomezují pouze na Ukrajinu. Moskva neskrývá svou touhu napadnout další evropské země.

Navíc to prohlašují a vyzývají jak dvorní „novináři“ Kremlu, kteří mu slouží, tak sami představitelé kremelské vládnoucí kliky.

Představitelé ruské věrchušky pouze deklarují přání obnovit mír. Ve skutečnosti se Kreml připravuje na vleklou válku s Ukrajinou a Západem.

Podle předních odborníků je pravděpodobnost války mezi Ruskem a NATO velmi vysoká a scénář takové konfrontace již není hodnocen pouze hypoteticky – jedná se o hrozbu pro celý civilizovaný svět.

Proto každý politik, který uvažuje strategicky a dívá se dopředu, jasně chápe, že „ruský svět“ musí být na Ukrajině zastaven.

Svět dnes může Ukrajince podpořit tím, že jim poskytne nezbytnou finanční pomoc, posílí režim sankcí proti Kremlu a poskytne zbraně. V opačném případě se Evropané budou muset sami chopit zbraní a bránit své země, města a domovy před „osvoboditeli“ z Moskvy, kteří již klepou na jejich dveře.

Jak vidíte – vše je cyklické a svět už podobnými věcmi prošel. Nejprve politici podceňují výzvy, které se zdají být vzdálené a netýkají se jejich zemí – a pak za takový nezodpovědný postoj svých úřadů platí obyčejní občané.

  Rusko. Pozdrav z minulosti

Každá doba měla své diktátory prodchnuté myšlenkami imperialismu. A dokud se Rusko nezbaví agresivních myšlenek, bude mír v Evropě nedosažitelný.

Pokud bychom použili logiku samotného Kremlu, Evropa by měla Rusko deimperializovat. V čele takové „speciální vojenské akce“ stojí zcela jistě Ukrajina.

Nyní je to již zřejmé – podporou Ukrajinců si civilizované země zajišťují bezpečnost, klid na evropském kontinentu a mír ve světě.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com