Muchová porazila Townsendovou a je v osmifinále US Open

Tenistka Karolína Muchová postoupila na US Open podruhé v kariéře do osmifinále. Finalistka letošního Roland Garros a turnajová desítka porazila na betonu v New Yorku domácí Taylor Townsendovou za necelé dvě hodiny 7:6, 6:3. O čtvrtfinále se Muchová utká s 53. hráčkou světa Číňankou Wang Sin-jü.

Kariéru si dál prodlužuje sedmatřicetiletá Barbora Strýcová, jež na svém posledním turnaji v rámci rozlučkového turné prošla s Markétou Vondroušovou do osmifinále čtyřhry. Nenasazený pár vyřadil v „českém derby“ úřadující šampionky a turnajové jedničky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou 6:2, 6:3.

Muchová vyrovnala na dvorcích ve Flushing Meadows své maximum z roku 2020. Proti 132. hráčce světa Townsendové udělala sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce jen 14 nevynucených chyb, soupeřka jich měla 39. Svěřenkyně trenéra Emila Miškeho vyhrála osmý z posledních devíti zápasů. Před US Open se probojovala do finále turnaje v Cincinnati.

„Vždycky jsem měla v hlavě, že bych chtěla být hráčkou první desítky. Vážím si toho, že se to teď děje, že se můžu nazvat hráčkou z top 10 a chci si to užít,“ řekla Muchová v rozhovoru na kurtu.

Na druhém největším kurtu Louise Armstronga měla Muchová pomalejší rozjezd a ve čtvrté hře přišla o servis. Townsendové však vzápětí nedovolila brejk potvrdit a poté odvrátila další dva brejkboly. Úvodní sada tak dospěla do zkrácené hry, kde česká tenistka dominovala poměrem 7:0.

„V první řadě jsem se chtěla dostat do tie-breaku, protože to bylo velmi těžké. Odehrály jsme řadu těžkých výměn, Taylor hrála na síti neuvěřitelně. V tie-breaku jsem se snažila soustředit na každý bod a jsem ráda, že mi to vyšlo,“ doplnila Muchová.

Hráčka I. ČLTK Praha využila v úvodu druhého setu psychické výhody, na začátku se blýskla vítězným úderem mezi nohama a díky brzkému brejku utekla do vedení 3:0. Na přelomu první a druhé sady vyhrála 24 fiftýnů z 28. Townsendová ještě bojovala, zlepšila se na servisu, Muchová ji však už nedovolila jediný brejkbol a uzavřela duel třetím mečbolem. Na turnaji stále neztratila ani set.

  Čeští fotbalisté se v Lize národů utkají s Albánií, Ukrajinou a Gruzií

Minimálně ještě jeden zápas si zahraje loučící se Strýcová. Wimbledonské vítězce ze čtyřhry se daří i po boku šampionky z dvouhry Vondroušové a společně povolily favorizovaným krajankám Krejčíkové a Siniakové jen pět gamů. Bývalá světová jednička ve čtyřhře Strýcová vyhrála na grandslamu v deblu osmý zápas v řadě.

Krejčíková se Siniakovou prohrály čtvrté z posledních sedmi utkání. Letos uspěly na grandslamech pouze v lednu na Australian Open. Na Roland Garros vypadly v 1. kole a ve Wimbledonu odstoupily kvůli zranění Krejčíkové. Siniaková přijde o post deblové světové jedničky.

Do boje o osmifinále dvouhry dnes zasáhnou ještě Jakub Menšík a Jiří Veselý. Menšík nastoupí v den svých 18. narozenin proti turnajové devítce Američanovi Tayloru Fritzovi. Veselý startující v hlavní soutěži díky chráněnému žebříčku narazí na Chorvata Bornu Goja.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 65 milionů dolarů):

Muži:

Čtyřhra – 2. kolo:

Lammons, Withrow (15-USA) – Pavlásek, Behar (ČR/Urug.) 7:6 (7:3), 6:4.

Ženy:

Dvouhra – 3. kolo:

Muchová (10-ČR) – Townsendová (USA) 7:6 (7:0), 6:3, Wang Sin-jü (Čína) – Schmiedlová (SR) 4:6, 6:3, 6:2.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com