Pavel bude na jižní Moravě jednat s vedením kraje, zavítá do Moravského krasu

Prezident Petr Pavel dnes zahájí dvoudenní návštěvu Jihomoravského kraje v Brně jednáním s vedením kraje, města i zástupci firem. Pak vyrazí na Blanensko, kde jej čeká návštěva jeskyně. Ve středu se v Hruškách na Břeclavsku setká se starosty obcí zasažených tornádem, odpoledne zamíří na návštěvu archeologického naleziště Hradisko u Mušova.

Pavel s manželkou Evou by měl přijet v 10:30 ke krajskému úřadu v Brně. Prezident se tam setká s hejtmanem Janem Grolichem (KDU-ČSL) a primátorkou města Markétou Vaňkovou (ODS). Následuje oběd prezidentského páru s Grolichem a jeho manželkou. Odpoledne se prezident zúčastní odhalení pamětní desky česko-britské spolupráce a návštěvy krále Karla III., na programu má setkání se zástupci firem, vedením města a kraje v Jihomoravském inovačním centru v Brně.

Další setkání se starosty chystá v Domě přírody Moravského krasu, kde také navštíví jeskyni. Na závěr dne se zúčastní debaty Seznam Zpráv v blanenském kině.

Středeční program zahájí Pavel na Břeclavsku setkáním se starosty obcí, které v červnu 2021 zasáhla extrémní bouře s krupobitím a tornádem a způsobila škody přibližně za 15 miliard korun. V obci Hrušky, která patřila mezi zasažené, je na programu i setkání a debata s občany ve školní tělocvičně. Odpoledne zahrnuje návštěvu archeologického naleziště Hradisko u Mušova, kde je v plánu také závěrečný briefing. Následovat bude setkání s vinaři v Dolních Dunajovicích a na závěr prohlídka velitelství vzdušných sil armády v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku na Vysočině.

ČTK

  Volby rozhodnou. Naplní se 20 let stará předpověď pro Česko?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com