Zemědělci pořádají v Berlíně velkou demonstraci, zablokují dopravu v centru

Němečtí zemědělci dnes pořádají v Berlíně velkou demonstraci, která bude vyvrcholením týdne protestů proti chystaným úsporným opatřením vlády kancléře Olafa Scholze. Policie již předem varovala veřejnost a řidiče, že centrum města v okolí Braniborské brány bude zablokované.

Na bulváru 17. června, který je klíčovou tepnou v metropoli, policie kvůli demonstraci už od pátku zavedla dopravní omezení. Neprůjezdné budou i přilehlé ulice a celá vládní čtvrť. Policie očekává 10.000 demonstrantů, 3000 traktorů a 2000 nákladních aut.

V uplynulém týdnu zemědělci každý den blokovali dálniční nájezdy po celé zemi, uzavírky se týkaly i několika hraničních přechodů s Českem.

Farmáři protestují proti omezování dotací pro zemědělství. Vláda chtěla skončit s podporou dieselu pro zemědělce a s daňovým osvobozením zemědělských vozidel. Následně pod tlakem kritiky částečně ustoupila a nakonec schválila zachování daňového osvobození vozidel pro zemědělství, podporu dieselu chce ale postupně do roku 2026 zastavit.

ČTK

  Čínský prezident se dlouho neobjevil na veřejnosti, vyvolalo to spekulace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com