Ospravedlňování agrese – Moskva se snaží legitimizovat své zločiny. Bude se toho Evropa účastnit?

Okupace Ukrajiny, kterou Rusko zahájilo v roce 2014, pokračuje. A bez ohledu na to, jak moc se kremelský režim abstrahuje od mezinárodních dokumentů a závazků, Moskva stále velmi touží vypadat legitimně, i když jen naoko.

A tady přicházejí ke slovu nejrůznější nástroje. Dalším dějstvím v představení, které Kreml rozehrává, je legitimizace okupovaných území prostřednictvím „volby“ prezidenta Ruské federace.

Ale bez ohledu na to, jak moc se ruští propagandisté snaží informovat o nekonečné lásce obyvatel okupovaných zemí ke kremelskému führerovi, na dočasně okupovaných ukrajinských územích sílí hnutí odporu.

Právě tato skutečnost, včetně toho, že místní „úřady“ nejsou schopny připravit frašku s konáním tzv. prezidentských voleb rf, nutí okupační síly posilovat na těchto územích své trestající orgány.

Konkrétně to řekl představitel Hlavního ředitelství rozvědky ukrajinského ministerstva obrany Andrij Jusov.

Poznamenal, že posílení ukrajinského hnutí odporu na ukrajinských územích dočasně okupovaných Ruskem zasahuje Moskvu jak politicky, tak z hlediska realizace bojových úkolů.

„Navzdory značnému kontingentu okupační armády na okupovaných územích žádají okupanti o zvýšené zastoupení Rosgvardie, FSB a speciálních služeb pro kontrolu místního obyvatelstva. A nahoře hlásí, že stávající kontingent nemůže vyhovět požadavkům – jen Rosgvardie čítá přes 35 tisíc příslušníků, nepočítaje v to důstojníky speciálních služeb – nemůže zaručit konání takzvaných ‚voleb‘ podle stanovených úkolů a ani vyvodit hotový výsledek,“ řekl Jusov.

Ruské speciální služby plní roli trestních orgánů, které mají zastrašit ukrajinské obyvatelstvo a potlačit protestní nálady.

„Chápou, že Ospravedlnění agrese – Moskva se snaží legitimizovat své zločiny. Zda se na tom bude podílet i Evropa, přesvědčit ochotně a zajistit si loajalitu a podporu Ukrajinců na okupovaných územích nemohl – tento úkol se nepodařilo. A to znamená, že bude zesílen další tlak na všech úrovních, včetně vzdělávacích institucí, kde všechny zprávy samostatně konstatují, že mladí Ukrajinci na okupovaných územích doslova nenávidí Putina, Putinův režim a ruské bezpečnostní složky a nespolupracují, což vyvolává samostatnou vlnu represí zejména vůči dětem a mládeži,“ řekl Jusov.

  Bude konec kauzy Vrbětice? 

Centrum národního odporu Ukrajiny upozorňuje, že protiruské nálady na dočasně okupovaných územích rostou a v současnosti dosahují 70 procent.

„Aby překonali odpor místního obyvatelstva, používají okupanti typické genocidní praktiky – etnické čistky a deportace Ukrajinců z území Ukrajiny, z dočasně okupovaných území. Místo nich jsou přiváženi zástupci deprimovaných regionů a středoasijských zemí,“ uvádí CNS s tím, že raziči přivážejí lékaře, učitele a pracovníky v energetice.

Kromě toho okupanti obsazují také různé trestní orgány. Jedná se o tzv. soudy, tzv. prokuraturu se zaměstnanci z Ruské federace.

To však není všechno. Rašisté na centrální úrovni hledají spolupracovníky a kontingenty mezi zločinci ve světě s příslibem poskytnutí pozemků, domů, bytů a možností „podnikání“ na okupovaném ukrajinském území, aby se „podíleli na válce proti Ukrajině“.

Dnes Moskva skutečně jedná o legitimizaci takových kriminálních živlů z celého světa – budou jim poskytnuta všechna práva ruského občana a legitimizována jejich účast v ozbrojené konfrontaci na Ukrajině.

Ruské invazní síly a falešné administrativy také podávají žádosti o navýšení kontingentu speciálních služeb, zejména Rosgvardie a FSB na dočasně okupovaných územích Ukrajiny.

Podle představitele GUR je již samotné vlastnictví ukrajinského pasu a odmítnutí získání ruského pasu důvodem k tomu, aby ruské speciální služby poslaly člověka „do sklepa a podrobily ho mučení“. Mučení může trvat týden až dva měsíce.

To však nepřináší výsledky, odpor ukrajinského lidu pokračuje a nabývá na síle.

V této souvislosti Moskva na dočasně okupovaných územích pořádá propagandistickou show, tzv.

Okupační orgány a „putovní brigády dobrovolníků“ přivezené z Ruska sbírají podpisy místního obyvatelstva údajně na podporu nominace diktátora Putina jako kandidáta.

„Na dočasně okupovaných územích pokračuje fraška zvaná „volby ruského prezidenta“. Nyní tedy probíhá sběr podpisů údajně na podporu nominace diktátora Putina jako kandidáta. Sběr se provádí na zabraných územích Ukrajiny a v nejlepších tradicích je sběr vynucen,“ – uvádí se ve zprávě Centra národního odporu.

  Back in USSR. Puč je jako pokus o záchranu říše. Jaké to bylo.

„Cílem Kremlu je pomocí show zvané ‚volby‘ demonstrovat podporu Putinova nacismu ze strany průměrného Rusa.

Zároveň má tato fraška na dočasně okupovaných územích díky účasti místních obyvatel demonstrovat „legálnost“ okupace.

Pravda, taková účast není, takže Rusové opět protáhli „volby“ na tři dny a umožnili hlasovat v „místě bydliště“.

„V rámci příprav na imitaci projevu vůle na levém břehu Chersonské oblasti nepřítel vytvořil „volební štáb Vladimira Putina“, který má řídit akce „dobrovolníků“ z Ruské federace. Ti jsou do regionu přiváženi za účelem falšování a mas. Nyní „dobrovolníci“ sbírají podpisy pro nominaci mezinárodního zločince na prezidenta. Podpisy jsou sbírány v okolí ozbrojených okupantů, a to i mezi vojáky ruských ozbrojených sil,“ uvedlo Centrum národního odporu.

Volby v Ruské federaci jsou podvod, nelze je uznat. Protože takový krok by znamenal hrát s Kremlem v jeho agresivních akcích.

Navíc není možné se této frašky účastnit. Moskva však velmi chce vtáhnout civilizované společenství do svých her tím, že je „zve“, aby se „voleb“ zúčastnili jako pozorovatelé.

Tento krok, pokud k němu dojde, bude hrát především proti těm zemím, které podlehnou sladkým řečem Kremlu a přijedou „pozorovat“ „volební proces“.

To tyto státy zdiskredituje a postaví je na roveň hlavnímu agresorovi a vyvrhelovi naší doby – dnešnímu Rusku.

Volba je však vždy na svobodných lidech a je na nich, jak se rozhodnou. Na této dnešní volbě však závisí váš zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com