Joe Biden plánuje znovu kandidovat v prezidentských volbách

Nadcházející prezidentské volby v USA zůstávají stále v centru pozornosti. Americký prezident Joe Biden plánuje kandidovat na prezidentský úřad i v příštím roce, ale oficiálně s oznámením kandidatury chce ještě počkat. Biden by v primárkách Demokratické strany čelil Robertu Kennedymu a spisovatelce Marianne Williamsonové. V samotné prezidentské volbě by se mohl opět utkat s nyní trestně stíhaným exprezidentem Donaldem Trumpem, který se uchází o nominaci Republikánské strany.

V rozhovoru se stanicí NBC Biden potvrdil své záměry, ale zároveň uvedl, že zatím nejsou připraveni to oficiálně oznámit. Předchozí vyjádření prezidenta naznačovala, že by se znovu ucházel o funkci v tandemu s viceprezidentkou Kamalou Harrisovou.

Demokraté ale nejsou zcela jednoznační v tom, zda by chtěli, aby se Biden kandidatury zúčastnil. Podle průzkumů veřejného mínění nejsou příznivci Demokratické strany zcela spokojeni se současným prezidentem a preferovali by jiného kandidáta. Nicméně, v současnosti nemá žádný z ostatních současných demokratických kandidátů velkou šanci porazit Bidena v primárkách.

Pokud by Biden získal nominaci Demokratické strany, musel by se utkat s dalšími kandidáty v prezidentské volbě, jako je Trump nebo současný floridský guvernér Ron DeSantis. Ačkoli DeSantis svou kandidaturu ještě oficiálně neoznámil, předpokládá se, že se bude ucházet o prezidentský úřad.

  USA na Ukrajině budují síť senzorů pro případ jaderného útoku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com