Klíčem k porážce Ruska jsou západní zbraně

Západní zbraně prokázaly asymetrickou slabost a archaičnost ruské armády. Zahájením plnohodnotné války proti Ukrajině ruské orgány zřejmě doufaly v podobně slabou odpověď na invazi v roce 2014, ale setkaly se s důrazným odporem ukrajinské armády. V souladu s tím jsou klíčové snahy ruské propagandy zaměřeny na zabránění poskytnutí vojenské pomoci Ukrajině a zmrazení bojů. Výhoda pro Rusko je zřejmá: bez západních zbraní nebude Ukrajina schopna účinně získat zpět své území, a pokud bude konflikt zmrazen, budou mít ruské jednotky čas na zotavení a pokus o odvetu.

Západní představitelé nicméně nadále dlouhodobě podporují Ukrajinu v jejím boji proti ruské agresi. Svědčí o tom přechod k dlouhodobé a systematické podpoře ve formátu Ramstein, včetně vytvoření koalice protivzdušné obrany, a také záměr pokračovat v transferu zbraní. Například německý koncern Rheinmetall získal velkou zakázku na výrobu 155mm granátů a Finsko je připraveno zahájit výrobu dělostřelecké munice pro Ukrajinu. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že z rozhovorů se spojenci vyplynulo neochvějné odhodlání pomoci Ukrajině, a vyjádřil důvěru v poskytnutí značného množství zbraní. Jak však poznamenal, dostupná pomoc nestačí k dosažení parity s Ruskem.

Bez dostatečného počtu a úrovně zbraní nebude Ukrajina schopna vyhrát válku proti Rusku. Pokud Ukrajina prohraje, otázka ruské agrese proti evropským zemím se stane otázkou času a je pravděpodobné, že na přípravu nebude čas. Odpor proti ruské agresi v rámci Evropy bude mnohem dražší než dodávky pomoci Ukrajině. Navíc podle britského ministra zahraničí Davida Camerona mají země NATO potřebný ekonomický potenciál pro rozšíření pomoci Ukrajině.

  Prymula: Reprodukční číslo jsme srazili. Pozitivních je ale příliš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com