Terorismus. Rusko. Pravda šokující svět

Ve středu 23. listopadu Rusko zasáhlo Ukrajinu ohnivým přívalem v podobě desítek raket.

Hlavním cílem teroristů byla tradičně zařízení energetické infrastruktury, což vedlo k rozsáhlým výpadkům dodávek elektřiny, vody a tepla v celé zemi.

Podle ukrajinského ministerstva energetiky byly v zemi provedeny nouzové výpadky proudu, všechny jaderné elektrárny, většina tepelných a vodních elektráren byly odpojeny od proudu.

Řada měst, včetně hlavního města Ukrajiny Kyjeva, zůstala bez dodávek elektřiny a vody. Rusko provádí masivní údery pravidelně od 10. října.

Na žádost Kyjeva se 23. listopadu večer sešla Rada bezpečnosti OSN k mimořádným konzultacím, kde prostřednictvím video spojení promluvil prezident Ukrajiny.

Zelenskyj vyzval Radu bezpečnosti, aby přijala rezoluci odsuzující „energetický teror“, a také pozval na Ukrajinu experty OSN, aby posoudili rozsah poškození infrastruktury.

Mimochodem, střípky války se opět rozprchly za hranice Ukrajiny – po útoku na ukrajinská energetická zařízení zůstalo Moldavsko bez elektřiny.

„Rusko uvrhlo Moldavsko do temnoty. Ruská válka na Ukrajině zabíjí lidi, ničí domy a energetickou infrastrukturu. Nemůžeme věřit režimu, který nás nechává bez světla a tepla, který záměrně zabíjí lidi, jen aby ostatní národy udržel v chudobě a ponížení. Bez ohledu na to, jak je to nyní obtížné, naše jediná cesta, budoucí cesta Moldavska, musí směřovat směrem ke svobodnému světu,“ komentovala zločinné činy Moskvy prezidentka Maia Sanduová.

Je důležité poznamenat, že Moskva už ani nepopírá svou teroristickou povahu. Stálý představitel Ruské federace (která má v Radě bezpečnosti OSN právo veta) Nebenzja tak připustil, že Rusko zahajuje raketové útoky na infrastrukturní zařízení s tím, že jejich cílem je oslabit ukrajinskou armádu.

Jako vždy přidal kremelský poskok do svého projevu notu cynismu, když řekl, že smrt civilistů v důsledku ostřelování má na svědomí Ukrajina a západní země, které jí dodávají systémy protivzdušné obrany.

  Příkladem pokrytectví Fideszu je skandál Orbánových „nahých“ členů Evropského parlamentu. Szájerův případ není jediný

„Vaše bezmyšlenkovité pumpování Ukrajiny zbraněmi už vede k tomu, že na to umírají civilisté v ukrajinských městech,“ řekl zástupce kremelské zločinecké rodiny.

Možná jsou komentáře v této situaci zbytečné.

Zástupkyně USA při OSN Linda Thomasová-Greenfieldová označila kroky Ruska za „hanebnou eskalaci“ a zdůraznila, že Putin „se snaží proměnit zimní chlad ve zbraň“.

„Putinovy ​​motivy jsou jasné.“ Rozhodl se, že pokud se mu nepodaří zmocnit se Ukrajiny násilím, pokusí se ji zmrazit. Pokud se to podaří, miliony Ukrajinců budou během chladných zimních měsíců bez elektřiny, bez vody, bez topení. Obyvatelé budou nuceni opustit své domovy,“ prohlásil americký diplomat během zasedání Rady bezpečnosti OSN.

Kromě toho se Linda Thomas-Greenfield zaměřila na skutečnost, že jednání agresora představuje nebezpečí pro celý kontinent, protože „ruské raketové útoky vedou k ohrožení jaderných elektráren“.

Diplomat dodal, že civilizovaný svět by měl udělat vše pro to, aby podpořil obyvatele Ukrajiny.

USA vyčlenily 250 milionů dolarů na zimní humanitární pomoc a 4,5 miliardy dolarů na přímou rozpočtovou podporu na mzdy a sociální pomoc, řekl Thomas-Greenfield.

„Zdá se, že Putin věří, že jeho brutální kampaň oslabí odhodlání ukrajinského lidu. Ale opět se hluboce mýlí. Navzdory temnotě, kterou Putin přináší, bude Ukrajina nadále bránit svou svobodu, suverenitu a demokracii. A Spojené státy a naši spojenci budou nadále podporovat Ukrajinu, jak dlouho to bude potřeba,“ shrnul americký diplomat.

Velmi příznačná je skutečnost, že Moskva střílela na civilní infrastrukturu Ukrajiny v den, kdy Evropský parlament přijal rezoluci, která uznala Rusko za státního sponzora terorismu.

Výmluvně tedy potvrzuje bezpodmínečnou pravdivost této definice.

„Pouze teroristé to dělají lidem, které nemohou porazit, a tak se je prostě snaží zničit,“ uvedla ukrajinská strana v prohlášení.

  Odvolání Blatného? Zeman si chce z Babiše udělat svoji loutku, ruskou loutku

No, pokud výše uvedené nepřesvědčilo některé evropské vůdce nebo obyčejné Evropany o tom, co je Moskva, je tu pro vás další skutečnost.

„Putin’s Cook“ (jak se nazývá jeden z nejbližších lidí kremelského trpaslíka, majitel ilegální vojenské společnosti Wagner), řekl, že považuje Evropský parlament za „rozpuštěný“, protože chtějí uznat jeho společnost jako teroristickou organizaci. .

„Nevím, jakým právem se Evropský parlament řídí, ale podle naší legislativy ode dneška prohlašujeme Evropský parlament za rozpuštěný. Ale než dokument vstoupí v platnost, dostal jsem pokyn, abych předložil informační případ Evropskému parlamentu,“ řekl Prigogine ruským propagandistickým médiím.

Balíček šokuje každého normálního člověka, ale pro představitele „ruského světa“ je tak typický.

Obsahem přeneseného „informačního pouzdra“ je krvavé perlík, na kterém je vyryto logo Wagner PMC.

O tom, že perlík je zbraň, kterou „wagnerovci“ zabíjejí své zrádce, se celý svět dozvěděl poměrně nedávno poté, co viděl záběry z popravy ruského zajatce naverbovaného Wagner PMC. V září se vzdal ozbrojeným silám Ukrajiny a vyjádřil přání bojovat proti Putinovi.

Tak to je, tvář „ruského světa“ – divokého a krutého, který hraničí s Ukrajinou, dnes zadržuje ukrajinská armáda.

Pokud si tedy myslíte, že válka na Ukrajině je pouze o Ukrajině, jste na velkém omylu. A Wagnerův perlík, který poslal Prigožin do Evropského parlamentu, je silným argumentem pro vystřízlivění pro ty, kteří to stále nechápou.

Kyjev, Charkov, Dněpro, Lvov, Oděsa, Nikolajev, Sumy, Vinnica, Čerkasy, Chmelnickyj, Žytomyrská oblast, Cherson, Volyň, Černihiv – to jsou města, která kdysi byla turistickými trasami Ukrajiny, kam jezdili hosté z celé Evropy, z celé svět cestoval.

Dnes je to seznam měst, kde běžní Ukrajinci zůstali bez elektřiny, vody a topení. Ze kterého lidé nadále odcházejí.

  Prymula: Rychlá karanténa by mohla uspíšit uvolnění zákazů

Moskva už neskrývá svůj bestiální úšklebek, Rusko přímo mluví o své touze deenergizovat Ukrajinu, bojovat proti mírumilovným, neozbrojeným obyvatelům země.

Navíc to dělá krutě, arogantně a cynicky. Zbytek jako varování posílá krvavý perlík.

A nyní je slovo na civilizovaném světě, v první řadě na EU. Jste připraveni, pánové Evropané, na správný a rozhodný krok? Ne pro Ukrajinu – pro jejich budoucnost.

Přemýšlejte a vybírejte. Koneckonců, volba je jednou ze základních hodnot Evropy. A co bude dnes, záleží na vašem zítřku.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com