Ukrajinská města Záporoží a Charkov hlásí masivní vzdušné údery

Rusko v noci na dnešek podniklo 17 vzdušných úderů na Záporoží, podle úřadujícího starosty Anatolije Kurtěva jde o největší útok na město od začátku invaze. Charkov hlásí deset výbuchů po ruských raketových útocích. Zatím není jasné, zda si útoky cílené na energetickou infrastrukturu vyžádaly nějaké oběti.

„Během jedné hodiny bylo ve městě zaznamenáno 17 nepřátelských vzdušných úderů, což je největší počet od začátku plnohodnotné invaze,“ uvedl tajemník záporožské městské rady Kurtěv s tím, že útoky směřovaly na energetické objekty. „Informace o škodách a obětech jsou průběžně aktualizovány,“ dodal.

Charkovem otřáslo nad ránem asi deset výbuchů, uvedl šéf oblastní správy Oleh Siněhubov. Podle něj jsou části druhého největšího ukrajinského města v důsledku toho bez dodávek elektřiny, tepla a vody. Na místech výbuchů již pracují záchranné složky, informace o počtu obětí a rozsahu škod se zjišťují, dodal.

Ve čtvrtek večer Rusko vypustilo na Ukrajinu také bezpilotní letouny íránské výroby, uvedly ukrajinské úřady. Drony byly zpozorovány v Dněpropetrovské, Záporožské, Doněcké a Charkovské oblasti. Na několika místech pracovala protivzdušná obrana.

ČTK

  Rusko utočí na pozice u Doněcku a připravuje ofenzívu na Kryvyj Rih

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com