Přehlídka vítězství aneb demonstrace neschopnosti Kremlu.

Máme tu další 9. květen v Rusku – den, který Kreml tradičně využívá pro své krvavé propagandistické účely a znovu a znovu podněcuje agresivní nálady svého obyvatelstva.

Tento den v rusku tradičně vrcholí přehlídkou, která slouží kremelským úřadům jako mocná zbraň, která má jak vnější zaměření, tak i snahu ovlivnit vlastní obyvatelstvo.

A zatímco domácímu publiku, vychovanému v ideálech imperialismu, agrese a dobývání, se podobné přehlídky kremelské kliky líbí, civilizovaný svět už vojenské síle ruska, ztělesněné kdysi „druhou armádou světa“, nevěří.

Navíc při každé přehlídce Moskva místo toho, aby demonstrovala svou sílu, ukazuje jen svou bezmocnost.

A projevy hlavního kremelského guru jsou stále předvídatelnější – patos smíšený s šílenstvím, se zjevným pocitem neschopnosti.

V podstatě to bylo stejné i na přehlídce 9. května 2023 – hlasitý projev Furrera a skrovný arzenál techniky. Bylo také možné vidět naprostou prázdnotu v očích diktátora a lidí zapojených do této akce. Někdo už pochopil, že válka je prohraná, někdo jiný jen tušil, že krach je nevyhnutelný.

Na přehlídce v Moskvě bylo k vidění pouze 131 kusů moderní vojenské techniky – pro agresivní a věčně dobyvačný Kreml maličkost.

Ale vzhledem k totálnímu fiasku na válečných polích na Ukrajině, včetně ztráty tisíců taktiků, už není možné, aby Moskva takovou techniku na přehlídce vystavovala. Jak se říká: „nejde o to žít, ale být naživu“.

A není divu, že organizátoři museli mezeru v dostupnosti potřebné techniky zacelit sovětským tankem T-34.

Na jednu stranu to byl propagandistický tah, na druhou stranu to odvádělo pozornost od skutečného stavu věcí.

Nicméně zatímco pro Rudé náměstí se jim podařilo sehnat alespoň nějaké tanky, rozhodli se nepředvést vůbec žádné letectvo.

Mimochodem, letecká část vojenské přehlídky byla zrušena také v Petrohradě a řadě dalších ruských měst.

  Nord Stream neboli Severní proud je plynovod, který přivádí plyn z Ruska do západní Evropy.

V Rusku došlo k vlně rušení tradiční vojenské přehlídky 9. května. Nejen v regionech sousedících s Ukrajinou, ale i ve vzdálenějších, například v Pskově.

V Moskvě se rozhodli přehlídku nezrušit, a to navzdory všem obavám, které byly podpořeny nedávnými útoky dronů na Kreml.

V tradičním scénáři „oslav“ došlo k řadě významných změn.

Pro Kreml je však taková přehlídka také příležitostí, jak demonstrovat svůj vliv ve světě.

Je pravda, že letošní demonstrace vyvolala otázky. Přesněji řečeno, kremelský trpaslík se pouze pokusil naznačit svůj vliv, a to pouze na země střední Asie.

K představitelům Arménie a Běloruska se tak (jak jinak) připojili prezidenti několika dalších bývalých sovětských republik ze Střední Asie, z nichž někteří svou účast potvrdili až na poslední chvíli – 8. května.

„Opožděné oznámení účasti středoasijských vůdců pravděpodobně ukazuje na jejich neochotu projevit přímou a veřejnou podporu válce navzdory pokusům Kremlu o silovou projekci,“ tvrdí analytici z Amerického institutu pro studium války (ISW).

Inu, Putin tradičně vrhá veškerý svůj zápal na přesvědčování ruského obyvatelstva, že Rusko je „přátelské“ k ostatním zemím. Ano, čtete správně, přesně to kremelský trpaslík tvrdil.

„Pro Rusko neexistují žádné nepřátelské, nepřátelské národy ani na Západě, ani na Východě. Stejně jako naprostá většina lidí na planetě chceme vidět budoucnost, která bude mírová, svobodná a stabilní. Jakoukoli ideologii nadřazenosti považuji ze své podstaty za odpornou a zločinnou,“ prohlásil hlavní agresor naší doby z tribuny Kremlu.

Pravda, o „výkonech“ své armády v „bratrské“ sousední zemi skromně pomlčel, stejně jako o tom, že agresor již několik týdnů bezohledně bombarduje Ukrajinu vším možným.

Jen dva dny před 9. květnem Rusko vypustilo na Ukrajinu téměř 60 bezpilotních letounů, 25 Kalibrů a X-101/Kh-555, které otřásly Dněprem, Charkovem, Mykolajivem, Chersonem, Záporožím, Sumskou oblastí a Černihovskou oblastí.

  Na pokraji finančního kolapsu. Putin uzavírá Rusko.

Hlavním nepřítelem Kremlu nazval kremelský führer Západ a přirovnal ho k nacistům.

„Štvou lidi proti sobě a rozdělují společnosti, vyvolávají krvavé konflikty a převraty, rozsévají nenávist, rusofobii, agresivní nacionalismus, ničí tradiční rodinné hodnoty,“ prohlásil ten, kdo z provokací, lží a vražd učinil páky k dosažení svých chamtivých záměrů a z misantropie ideologii celé vládnoucí kliky v Ruské federaci.

A samozřejmě stejné narativy o ukrajinském lidu, který je údajně „rukojmím státního převratu a zločinného režimu svých západních pánů, který na jeho základě vznikl“.

Dnes se civilizace opět nachází „v rozhodujícím zlomu“, proti Rusku byla vedena „skutečná válka“, která však údajně „odrazila mezinárodní terorismus, ochrání i obyvatele Donbasu, zajistí bezpečnost“.

Taková byla přehlídka – nudná a nepřesvědčivá. K symbolice akce přispělo i to, že ruská vlajka, která byla slavnostně nesena přes rudé náměstí, se nikdy nerozvinula, omotala se kolem stožáru a popřela tak veškerou symboliku.

Ubohá, patetická podívaná, stejně jako samotný Vůdce, snažící se udržet u moci krysím stiskem.

A aby toho dosáhl, rozdmýchává plameny války a vrhá do nich další a další oběti, v první řadě s obyvatelstvem Ruska.

Zda dojde k jejich vyústění, je řečnická otázka. Pro občany civilizovaného světa jsou však takové „přehlídky“ podnětem k zamyšlení, jasným příkladem toho, o co jde.

Je to vzkaz světu – Moskva si nedá pokoj a bude hrozbou pro civilizovaný svět, dokud tento svět nezastaví kremelské šílenství.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com