Prodloužení věku branné povinnosti a zákaz změny pohlaví v Rusku. Když to nejde na frontě, maká se aspoň v Dumě

Poslanci Státní dumy přijali ve druhém hlavním čtení novelu zákona o branné povinnosti a vojenské službě, která zvyšuje věkovou hranici pro některé občany s vojenskou hodností o pět let. A také zákon, který zakazuje změnu pohlaví, protože tradiční ruské hodnoty nesmějí být přece nijak narušovány.

Když z fronty pořád nepřicházejí příznivé zprávy o definitivním ukončení třídenní speciální vojenské operace, a to ani po více než roce a půl, musí se pro posílení morálky něco vykonat jinde, řekli si zřejmě ruští poslanci a vymysleli a schválili zákon, kterým se zvyšuje věková hranice pro odvod do armády u vybraných skupin.

Evidentně to tak trochu naznačuje, že možná začínají docházet vojáci. A tak návrh zákona stanovuje novou věkovou hranici pro ty, kteří mají hodnosti vojáků, námořníků, seržantů či praporčíků. Ve všech třech odvodních kategoriích se věk zvyšuje o pět let, takže rukovat mohou i muži ve věku 55 let.

A v případě důstojníků to bude ještě více, vyšší důstojníci budou podléhat branné povinnosti až do 70 let. Možná je to i důsledek trefy do hotelu v Berďansku, kde mělo údajně zahynout mnoho vyšších důstojníků, možná jde o reakci na to, že část vyšších šarží podporovala Prigožina při jeho pochodu na Moskvu, a nemají tedy teď dostatečnou důvěru kremelského cara. Jen si nedokážu představit, co takový sedmdesátník bude na frontě dělat. Zvláště uvážíme-li, že průměrný věk mužů v Putinově říši je 72 let.

Ale nejen vojenskými záležitostmi se Duma zaobírá. Také dbá na hlídání tradičních ruských hodnot. Nemyslíme samozřejmě pálení samohonky z droždí a cukru, ale bránění tomu, aby do ruského světa proniklo cokoliv z dekadentního Západu. Třeba taková změna pohlaví.

Co na tom, že se zkrátka někdo narodí ve špatném těle a jediné, co mu může pomoci, je operace. Ruští poslanci jednomyslně rozhodli, že to je proti ruským tradičním hodnotám. A tak byl přijat nejen zákaz změny pohlaví, ale ještě k tomu přibyly přílepky v podobě zákazu adopce dětí pro takové osoby a okamžitá anulace manželství, pokud by jeden z partnerů změnil své pohlaví.

  Muskův návrh na mír pobouřil Ukrajinu, Zelenskyj o něm uspořádal anketu

Autoři návrhu zákona oznámili, že jeho cílem je „zachovat Rusko pro potomstvo – s jeho kulturními a rodinnými hodnotami, tradičními základy, postavit bariéru pronikání západní protirodinné ideologie“.

Ovšem ono to potomstvo tak nějak umírá za Putina na Ukrajině…

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com