Rusko se připravuje na vleklou válku: Moskva neoznámí Radě Evropy rozhodnutí o zavedení válečného stavu.

Před několika dny ruský prezident Vladimir Putin inicioval rozhodnutí zrušit svůj dřívější závazek informovat generálního tajemníka Rady Evropy o zavedení nebo ukončení válečného stavu nebo výjimečného stavu v Rusku.

Tato Putinova iniciativa zahrnuje výjimku Ruska z Úmluvy Rady Evropy o ochraně lidských práv a základních svobod. Změny zákona umožní Kremlu potlačovat Rusy bez ohledu na mezinárodní humanitární právo. Moskva se předem postarala o to, aby Rusové nemohli hledat ochranu u mezinárodních orgánů. V roce 2022 Státní duma rozhodla, že se země nebude řídit rozhodnutími Evropského soudu pro lidská práva.

Jedním ze zásadních důvodů, proč Putin pokračuje ve válce, je skutečnost, že autokraté v době války málokdy ztrácejí moc. To, že jsou ve válce, brání občanům, armádě a bezpečnostním složkám zpochybnit jejich vedení.

Kreml očekává, že válka bude zdlouhavá a vyčerpávající nejen pro Ukrajinu, ale i pro jeho západní partnery na světové scéně. Například ruský generálplukovník Andrej Kartapolov již dříve uvedl, že se blíží velká válka. Proto se ruské úřady v současné době připravují na zavedení válečného stavu a vyhlášení všeobecné mobilizace.

Putin chce vtáhnout Rusy do „civilizačního konfliktu se Západem“, který je mnohem větší než válka na Ukrajině. Ruští představitelé, jako například bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv, opakovaně prohlásili, že nevylučují ozbrojené střety se zeměmi NATO. Proto se Aliance musí vážně připravit na hrozby vycházející z Ruska.

Západní spojenci musí na Rusko uvalit další sankce a poskytnout Ukrajině další zbraně, aby zastavili ruskou vojenskou expanzi. Ruská agrese ukázala, že zločinný režim Vladimira Putina se nezastaví na Ukrajině a rozpoutá v Evropě ještě krvavější válku.

  Ruská politická strana oznámila sběr podpisů proti válce mezi Ruskem a Ukrajinou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com