Západní tranše pomoci přiblíží vítězství Ukrajiny nad Ruskem

Několik západních zemí brzy oznámí další tranše pomoci pro Ukrajinu. Konkrétně 11. října mohou Spojené státy oznámit 200 milionů dolarů pro potřeby ukrajinské armády – oznámení bude učiněno v Bílém domě. Švédsko brzy předá tranši v hodnotě 199 milionů dolarů – tento balík pomoci zahrnuje především dělostřelecké granáty. Nizozemsko souhlasilo s poskytnutím 100 milionů dolarů na pomoc Ukrajině při přípravě na zimní období: nákup plynu a dílů pro elektrické sítě je pro Ukrajince tváří v tvář další náročné zimě klíčový. Přibližně 12 milionů eur z výše uvedené částky poskytnuté Nizozemskem bude použito na zlepšení situace v regionech Ukrajiny nedávno osvobozených od ruské okupace.

Západ zvyšuje svou pomoc Ukrajině, která bojuje za svou svobodu a nezávislost. Úspěchy ukrajinských ozbrojených sil na bojišti jsou nejlepším argumentem pro poskytnutí další podpory oficiálnímu Kyjevu. Zejména generální tajemník NATO Jens Stoltenberg 6. října prohlásil, že ruské vítězství je nepřijatelné, protože by bylo doprovázeno nárůstem násilí a četnými válečnými zločiny. V souladu s tím musí ukrajinská armáda dostat vše, co potřebuje k vedení efektivních bojových operací na podzim a v zimě a k znovudobytí Rusy okupovaného území Ukrajiny – ruský vojensko-průmyslový komplex výrazně zvyšuje výrobu zbraní, včetně útočných bezpilotních letounů. Mobilizace v Rusku probíhá od prvních hmatatelných porážek ruské armády na bojišti: Putin nehodlá ustoupit a připravuje se na dlouhou válku, takže v zimě probíhají válečné zločiny a terorizování ukrajinské energetické infrastruktury.

Ukrajinská armáda je motivována porazit Rusko – jedinou otázkou je včasné poskytnutí zbraní. Agresivní územní expanze, kterou Rusko zahájilo 24. 2. 2022, je hrozbou i pro EU – na pozadí neokolonialistické politiky Kremlu se žádná evropská země sousedící s Ruskem nemůže cítit bezpečně. Zbraně jsou jediným způsobem, jak tuto hrozbu neutralizovat a vrátit do Evropy stabilní mír.

  Rusko vystřelilo na Ukrajinu 36 raket, 1,5 milionu domácností zůstalo bez elektřiny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com