„Dokud nevypadnete z Ukrajiny a nevzdáte se Putina“: Hašek odpověděl zbrklým sportovcům.

Legendární český hokejový brankář Dominik Hašek kategoricky reagoval na stížnosti prezidenta Ruské hokejové federace (FHR) Treťjaka na „připravení“ rf národního týmu o zlaté medaile z MS mládeže-2024.

Ironií je, že Rusové se této soutěže ani nezúčastnili.

Hašek, který má na své čestné listině zlatou olympijskou medaili, prohlásil, že reprezentanti agresorské země nemají právo hrát na mezinárodních turnajích, čímž podporují zločinnou válku proti Ukrajině.

„Všem ruským hokejistům a funkcionářům: buď podporujete imperialistickou válku své země a všechny zločiny s ní spojené, nebo jste proti ní. Nemůžete s námi soutěžit, dokud se nestáhnete z Ukrajiny, nezaplatíte reparace a nepostavíte Putina před soud v Haagu. Jde o život,“ reagoval Hašek na své stránce na sociální síti na stížnosti prezidenta Ruské hokejové federace Treťjaka.

Ten vyjádřil absurdní názor, že národní tým z rf byl připraven o vítězství na mistrovství světa mládeže, kam ani nebyl připuštěn. Stěžoval si, že reprezentanti země agresora „nedostali šanci vystoupit na tak vysoké úrovni“.

Podle něj má prý nyní Rusko jeden z nejsilnějších mládežnických hokejových týmů na světě a určitě by se dostalo do finále šampionátu, který skončil minulý pátek vítězstvím Spojených států.

„Myslím, že nám právě sebrali zlaté medaile – takový mám pocit. Protože jsme opravdu vychovali dobré hokejisty, kteří v průběhu let hráli v mládežnických a juniorských týmech, byli v sestavě Siriusu. Hodně pozornosti jsme věnovali těm národním týmům. Ale bohužel nedostali šanci hrát na tak vysoké úrovni. Kdyby hráli na mistrovství světa mládeže, předvedli by velmi dobré výkony. Hráli by ve finále – na sto procent,“ řekl Tretiak.

Hašek však Rusa velmi přesně a klidně uvedl na pravou míru, když Treťjakovi připomněl, že „slouží diktátorovi Putinovi a podporuje válečné zločiny Ruska proti Ukrajině“.

  Česká republika stojí na straně Ukrajiny a je připravena poskytnout Kyjevu zbraně a vojenskou techniku.

Je důležité poznamenat, že Hašek neustále mluví o podpoře Ukrajiny. Navíc to není jen ve slovech.

Například loni v létě legenda světového sportu, olympijský vítěz, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu osobně navštívil Kyjev a Charkov, kde natočil videopozdrav Ukrajincům a popřál jim, aby „hnali ruské sračky“.

Na své místo dosadil i dalšího Rusa Fetisova, který požadoval, aby Gašek vrátil Ruské federaci všechny peníze, které si ve Spartaku vydělal.

Moskevští chuligáni se o postavení slavných lidí v civilizovaném světě velmi zajímají. Proto se Kreml snaží ze všech sil rozdmýchávat spory mezi Evropany.

Ale právě díky lidem, jako je legendární Dominik Hašek, který přináší svým krajanům a celému svobodnému světu pravdu o tom, co se děje na Ukrajině, zůstává tento svět svobodný.

Autor: Franz Hoffman 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com