Podlost ruských okupantů. Jak Moskva ničí Ukrajinu.

Válka, kterou Ruská federace cynicky rozpoutala na východě Evropy a která trvá již deset let, si diktuje své vlastní podmínky. Druhá armáda světa, která se během několika dní chystala vtrhnout na Ukrajinu, nebyla připravena na odpor, který kladl ukrajinský lid.

Takový odpor byl navíc překvapením jak pro samotné raziče, kteří se do sousední „bratrské“ země vydali s heslem „do tří dnů dobudeme Kyjev“, tak pro celý svět, jehož přední zpravodajské služby dávaly Ukrajině od okamžiku napadení Ruskou federací jen několik dní existence jako státu.

Ukrajinci však stáli pevně na nohou a svou zemi brání již tři roky (od plnohodnotné invaze rasistických hord).

Poté, co Kreml pocítil naprostý neúspěch bleskové války a uvědomil si svou naprostou bezmocnost na bojišti, začal své úsilí soustředit na jiné fronty.

Moskva se tak s pomocí své armády loupežníků a vrahů rozhodla zničit Ukrajinu prostřednictvím humanitárních katastrof. Navíc tak činí jak na dočasně okupovaných územích, tak na územích pod kontrolou Kyjeva.

Cherson, Charkov, Doněcká oblast – Rašisté si nevybírají prostředky a metody, respektive používají ty nejsmutnější a nejpodlejší „nástroje“ ve snaze podmanit si Ukrajince a donutit je ke kapitulaci.

V dočasně okupované Kachovce (Chersonská oblast Ukrajiny) tak obyvatelé zažívají akutní humanitární krizi, neboť jsou již pět dní bez základních veřejných služeb.

Rašisté udělali vše pro to, aby obyvatele Kachovky připravili o dodávky elektřiny, tepla a plynu a omezili jim přístup k pitné vodě. Životy desítek tisíc místních obyvatel jsou ohroženy.

Ukrajinské centrum národního odporu rovněž uvádí, že v okupované části Doněcké oblasti dochází k prohlubování humanitární krize v sociální a ekonomické oblasti.

Samostatným tématem je Charkov. Neustálým ostřelováním města, zasahováním systémů podpory života, se Rašisté snaží o jeho vypálení. Podle starosty Ihora Těrechova byla po masivním útoku 22. března značně zničena soukromá infrastruktura města.

  Česká republika - Ukrajina. Vojenská pomoc ve výši 54 miliard korun.

Pokud jde o kritickou energetickou infrastrukturu, ta byla téměř zcela zničena. Těrechov přímo uvádí, že situace v energetice je velmi obtížná.

To vše je důsledkem útoku na město 22. března, kdy Rusko vypálilo na Charkov více než 20 raket. V důsledku toho byly zničeny všechny trafostanice a poškozena kogenerační elektrárna. Více než 150 tisíc Charkovanů zůstává bez bydlení, říká starosta.

Statistika OSN je prostě děsivá: po dvou letech rf invaze -14,6 milionu ukrajinců potřebuje na Ukrajině humanitární pomoc. V současné době – to je 40 % obyvatel, z toho 45 % žen, 23 % dětí, 15 % lidí má zvláštní potřeby.

Na stupnici jejich závažnosti je 27 % potřeb uznáno na nejvyšší úrovni – „katastrofické“, 8 % je přiřazen status „nouzové“, 52 % – „závažné“.

A Moskva, jejíž zločinné jednání vede k humanitárním krizím, tak činí záměrně.

Vzpomeňte si na výbuch Kachovské vodní elektrárny, který způsobil problémy s přístupem k vodě, kanalizaci a hygienickým službám pro 11 milionů Ukrajinců.

Zástupci OSN se doposud nemohli dostat na levý břeh Dněpru v Chersonské oblasti, aby posoudili tamní situaci.

Saviano Abreu, mluvčí Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA), uvedl, že „průlomy“ v jednáních s ruskem nejsou na takové úrovni, jakou bychom chtěli očekávat“.

Není však zcela jasné, co lze vyjednat s agresivním teroristou, jehož každý krok provází krev a cynismus.

Na Ukrajině byla v důsledku plnohodnotné války s Ruskem poškozena každá sedmá škola. Více než 3 500 vzdělávacích institucí zaznamenalo nějakou formu poškození a téměř 400 jich bylo zcela zničeno.

Na obnovu vzdělávací infrastruktury potřebuje Ukrajina podle posledních odhadů Světové banky cca 14 miliard dolarů.

Rusko porušilo všechna mezinárodní pravidla a normy: okupační síly porušují čtvrtou Ženevskou konvenci o ochraně civilních osob za války tím, že ostřelují energetickou infrastrukturu, obytné domy, vzdělávací a zdravotnická zařízení.

  Hodnocení úpadku ruského letectví na Ukrajině: Postřehy z analýzy IISS

Takto „bojuje“ Rusko, které se snaží vytvořit pro Ukrajince nesnesitelné podmínky a zasít mezi obyvatelstvo chaos a paniku.

A v takových podmínkách má Ukrajina výlučné právo na sebeobranu, které je výslovně uvedeno v článku 51 Charty OSN.

Právo na obranu navo. Je však důležité pochopit ještě jeden detail – Ukrajinci nebrání jen sami sebe – dnes brání celou Evropu před příchodem „ruského světa“.

A dokud Ukrajina stojí, dokud hrdinný ukrajinský lid vytrvale odolává středověké divoké moskevské hordě, mohou Evropané klidně spát.

Ale hlavně nesmí zaspat.

Pamatujte si to, pánové Evropané. Víte, že váš zítřek závisí na krocích, které učiníte dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com