Krym. Realita 2021. Rezervace na východních hranicích Evropy.

Východ evropského kontinentu je bodem varu na mapě Evropy již několik let. A pokud je na ukrajinském Donbasu horká fáze – sabotáž a teroristické formace s aktivní a komplexní podporou Ruské federace (včetně podpory informací a propagandy, financování, dodávek zbraní atd.), Pak ve zdánlivě „ klidný „Krym, všechno je relativně tiché …

V každém případě to takto chtějí prezentovat úřady Ruské federace, které se snaží všechny (a především jejich občany) přesvědčit, že Moskva přinesla mír na Krym zbavením poloostrova fašistické kyjevské vlády.

A aby bylo možné přesvědčit, že to bylo snazší a efektivnější, podle zákonů propagátorů Kremlu to vše musí být podloženo obrázkem. A tak bylo hotovo.

12. srpna se na Krymu uskutečnily dvě „důležité“ události – „přímá linie“ pseudo „hlavy republiky“ Krymu Sergeje Aksyonova a návštěva šéfa ruského ministerstva zahraničí Sergeje Lavrova poloostrov.

Obě akce byly poměrně pompézně zařízené a také pompézně pokryté na RosTV.

První událost – přímá linie „Gauleiter“ Krym Aksyonov, byla zarámována podle všech zákonů žánru: patos ve všem – v oznámeních, v chování dotyčné osoby, vytvoření velikosti „vůdce“ republiky “, a jeho pokusy kopírovat svého pána – šéfa Kremlu, který nedávno takovou„ přímku “vedl v národním měřítku.

Velmi podobný je i směr děje – moře otázek z „různých koutů poloostrova“, pečlivě vybrané „ostré“ otázky, které (soudě podle odpovědí „hrdiny dne“ byly jasně nacvičeny jemu), světelné momenty (i ty komické, na rozředění atmosféry) a extrémně koketní tón a neskrývané lichotky ze strany vedoucí k „hlavě“ Krymu.

Jedním slovem – vše, co odpovídá „staršímu soudruhovi“ z Kremlu.

Otázky se samozřejmě z větší části týkaly vnitřní kuchyně poloostrova a vedoucí je vyřešil chytře, některé právě během vysílání (opět jako soudruh Putin). Ale RossTV by nebyla ruská, kdyby během vysílání nezmínila Ukrajinu. Tato show nebyla výjimkou.

  Trhliny v řadách: Neposlušnost, sabotáže a dezerce sužují ruskou armádu

Spolu s domýšlivými aksenovskými prohlášeními o tom, jak se Krymům „dobře“ žije, jeho slovy o „Kyjevě postiženém chudobou“, starými příběhy o fašistických zločincích pochodujících v hlavním městě Ukrajiny a „správné volbě“ obyvatel Krymu v roce 2014 (což znamená „Pseudoreferendum“, konané pod hlavičkou ruské armády, podle kterého Krymští podporovali myšlenku vstupu do Ruské federace).

Je třeba říci, že nejen organizace projektu, ale i samotné chování hlavního hrdiny kopírovalo Putina. A dokonce i prohlášení Aksyonova – jeho fráze o tom, že „nikdo nemůže vrátit Krym, ani jedinou armádu světa, proto se vrátil do své historické rodiny – do Ruska“.

A nejsou to jen slova, je to poselství celému světu, a ne tolik od takzvané „hlavy republiky“ (ale ve skutečnosti loutek Kremlu), ale osobně od Putina, který pokračuje dávejte světu signály, a to i tímto způsobem …

S osvětlenou událostí souhlasí i další událost, která se odehrála na Krymu, návštěva ruského ministra zahraničí Lavrova. Setkal se s účastníky mládežnického fóra Tavrida v Sudaku a uspořádal improvizovanou tiskovou konferenci, na které se samozřejmě zmínil o Ukrajině i o Západu, který agresivně vystupoval proti Rusku.

Je třeba poznamenat, že vzdělávací fórum pro mládež Tavrida bylo otevřeno v roce 2014, po ruské okupaci ukrajinského Krymu. Toto je pro Kreml velmi důležitý projekt, pokud jde o vymývání mozků mladé generaci Krymců, v kontextu totální militarizace poloostrova.

Moskevský cynismus spočívá také ve skutečnosti, že rozvoj území Kapselského zálivu pro toto umělecké seskupení Tavrida probíhá navzdory četným protestům místních obyvatel a aktivistů. Pro Kreml je propaganda důležitější než „názor některých krymských lidí“.

Vedoucí ruského ministerstva zahraničí při zodpovězení otázek účastníků fóra zdůraznil velikost Ruska, jeho jasné vyhlídky do budoucna a samozřejmě také skutečnost, že západní sankce vůči Ruské federaci pouze posílily její ekonomiku a poskytly impuls k rozvoji všech sfér života.

  Přiznání Miloše Zemana: Reflexe jeho působení ve funkci českého prezidenta

Nechyběly ani jasné vzkazy západním „partnerům“ a samozřejmě slova o Ukrajině. Jaká je řeč úředníka Kremlu – a beze slov o Ukrajině?
Zejména komentuje Lukašenkovo ​​prohlášení o jeho uznání Krymu jako ruského,

Lavrov poznamenal: „Máme dohodu o stavu Unie s Běloruskem, je účinná od roku 1999 a v souladu s touto dohodou je území státu Unie územím Běloruské republiky a Ruské federace v souladu s s jejich legislativou. Podle naší legislativy je Krymská republika území Ruské federace a je součástí státu Unie společně s našimi běloruskými přáteli. “

Dříve samozvaný prezident Běloruska řekl: „Když poslední oligarcha v Rusku uzná Krym a začne tam dodávat výrobky, záležitost se mnou nerezaví. Ačkoli mě hodně spojuje. Budapešťská deklarace. Můj podpis je tam. Ale také to přešlápnu. “

Taková prohlášení kolem ukrajinského poloostrova (dočasně připojeného Ruskem) naznačují, že Krym nepřestává být bojištěm pro Ruskou federaci, zejména v kontextu její militarizace ze strany Kremlu.

To vše je ještě důležitější s ohledem na nadcházející parlamentní volby naplánované v Ruské federaci na podzim. Ve skutečnosti jim zbývá měsíc a takové návštěvy regionů a přehlídky za účasti nejvyšších představitelů státu budou pokračovat až do samotného dne hlasování.

Následující okamžik je ale pro všechny důležitý – jak budou na takové činy a slova reagovat civilizované země a mezinárodní organizace? Ministerstvo zahraničních věcí Ukrajiny již podalo protestní oznámení v souvislosti s návštěvou hlavního diplomata Ruské federace na Krymu, aby se však účinně postavilo Moskvě, která zosobňuje teroristickou podstatu světa ve východní Evropě , je nutné konsolidovat všechny mezinárodní síly.

V tomto smyslu bude hrát důležitou roli „Krymská platforma“ organizovaná Ukrajinou, jejímž cílem je zabránit mlčení o tématu připojení Krymu Ruskem a adekvátní opozici vůči tomuto aktu agrese.

Odhadovaná účinnost budoucího fóra je poměrně vysoká, právě proto, že se toho Kreml tak bojí a snaží se všemi možnými způsoby snížit význam tohoto kongresu.

  Jak ruský odborník vůbec nepochopil, že se jeho země propadá do zkázy

To, co se děje na Krymu, je důkazem naprosté nezákonnosti spáchané ruskými úřady, počínaje zachycením poloostrova v roce 2014 (mimochodem, začátek anexe proběhl v době, kdy v Rusku stále hořel olympijský oheň – jako potvrzení cynismu Kremlu) a do současnosti. A jak široce agresivní a chamtivá bestie v budoucnu otevře tlamu, závisí na tom, jak moc to civilizovaný svět dovolí.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com