Neporažený Třinec přivítá Olomouc, Sparta se představí v Ostravě

Hokejisté Třince, který je posledním neporaženým celkem soutěže, narazí v pátečním programu 17. extraligového kola na Olomouc. Rozjetá Sparta se pokusí prodloužit sérii pěti výher na ledě Vítkovic. Vedoucí Plzeň, která vyhrála dokonce šestkrát v řadě, vyzve Litvínov. Celkem je na programu šest zápasů, hráči Karlových Varů a Českých Budějovic si utkání (3:2) předehráli ve středu.

Třinec prochází soutěží takřka jako nůž máslem a za pět dosud odehraných duelů ztratil jediný bod. „Všechno nám zatím funguje. Nechci to zakřiknout, ale oba gólmani nám chytají výborně, v obraně neděláme zbytečné chyby a také jsme hodně produktivní směrem dopředu,“ prohlásil útočník Filip Zadina.

Hanáci naproti tomu za poslední tři utkání nebodovali, v každém z nich navíc vstřelili jediný gól. „Chtělo by to mít o něco větší úspěšnost a víc se z toho prosazovat, ale řekl bych, že šance vytváříme. Doufám, že to co nejdříve zlomíme a začneme dávat góly,“ uvedl pro klubový web útočník Vilém Burian. „Táhne se to s námi. S jedním gólem prostě nemůžeme uspět. V koncovce musíme být důraznější,“ prohlásil olomoucký trenér Zdeněk Moták.

Vítkovice budou čelit rozjeté Spartě, s níž navíc v poslední sezoně neuhrály ani bod. „Sparta je rozjetá. Pět zápasů v řadě bez prohry, v posledních dvou zápasech třináct vstřelených gólů, hned několik velice produktivních hráčů. Čeká nás hodně silný soupeř. Na druhé straně my do zápasu jdeme maximálně nabuzení a s odhodláním udělat vše tak, abychom odehráli dobré utkání s co nejlepším výsledkem a bodovým ziskem pro nás,“ řekl vítkovický trenér Mojmír Trličík.

Sparta po pauze neztratila ještě ani bod a za dvě vystoupení nastříleli její hráči 13 gólů. Střelecká pohoda byla i za obratem Pražanů ve Zlíně, kde zvítězili 6:4, přestože prohrávali 0:2 a 2:4. „Takový obrat určitě pomůže i do dalších zápasů. Myslím si, že jako tým nás tahle výhra ještě více stmelí a budeme moci pomýšlet už v dalším utkání na ledě Vítkovic znovu na bodový úspěch,“ uvedl pro klubový web útočník Lukáš Rousek.

  Volejbalisté nestačili na domácím mistrovství Evropy na Bělorusko

Plzeň se znovu po necelém týdnu utká s Litvínovem, který byl jejím prvním sokem po nucené herní pauze. „Nám se povedl start do sezony, který je vždycky důležitý. Vypadá to, že i po té pauze jsme na to navázali. Vážíme si toho a budeme se snažit v tom pokračovat. Vždycky je lepší mít nahráno. Tabulka není kompletní, my ale koukáme na sebe a snažíme se udělat co nejvíce bodů. V pátek hrajeme znovu se Severočechy a nebereme nic jiného než tři body,“ prohlásil útočník Petr Straka.

Litvínov měl po čtyřech zápasech na kontě nulu, ale odrazil se ode dna pondělní výhrou 4:2 v Brně. „Jsme velmi rádi, že se nám to povedlo. Pro nás to jsou velmi důležité body. Stále nám sice chybí dotažení některých věcí, cítil jsem ale, že mužstvo má v sobě i přes určitý psychický útlum sílu to zlomit a je optimistické,“ pochvaloval si kouč Vladimír Országh.

Liberec se pokusí odčinit středeční domácí porážku s Třincem (1:3) v dalším duelu pod Ještědem proti Hradci Králové. „Zápasy jdou rychle za sebou, člověk se musí naučit trochu jinak přemýšlet. Musíme hodit za hlavu všechny chyby z předešlého utkání, na pátek se dobře připravíme a půjdeme do toho s čistou hlavou,“ ujistil brankář Petr Kváča.

Tým Mountfieldu se po porážce na ledě Vítkovic vrátil proti stejnému soupeři na vítěznou vlnu. „Chtěli jsme odčinit tu porážku a povedlo se nám to. Měli jsme pohyb a byli jsme zarputilí. Teď na ten výkon jen navázat a pokračovat v tom. Musíme se držet hry, kterou máme naordinovanou, pak si myslím, že můžeme porazit kohokoliv,“ řekl obránce Bohumil Jank.

Zlín půjde do domácího duelu s Pardubicemi povzbuzený výhrou v Olomouci. Po restartu provází tým Beranů kolísavost výkonů. „Momentálně nedokážu říct, kdy se znovu dostaneme na standardní úroveň. Moc jsme toho nenatrénovali,“ řekl po výhře v Olomouci asistent Martin Hamrlík. „Se Spartou jsme hráli většinu zápasu slušně, ale nebodovali jsme, na Hané to bylo zase naopak,“ dodal asistent, jenž věří, že jeho tým porazí Pardubice i podruhé v sezoně.

  Golfovou hvězdu Nelly Kordovou vyřadila ze hry krevní sraženina

Pardubičtí vyšli už čtyřikrát za sebou naprázdno a propadli se na dno tabulky. Pomoci na cestě vzhůru mají posily v podobě kanadského útočníka Camary a slovenského beka Ďalogy. „Vyříkali jsme si současný stav. Nejsem spokojený s výsledky a hlavně s přístupem k zápasům. Jsou prohry a prohry. Jedině pokud se bude bojovat, přijdou úspěchy. Tým si je vědom, že musí mnohem víc pracovat,“ zdůraznil majitel klubu Petr Dědek.

Kometa bude proti Mladé Boleslavi na šestý pokus usilovat o první vítězství v základní hrací době. Na ledě Bruslařů zlepšila defenzivu, ale zase nedávala góly. Stále ji trápí úzký kádr, středeční duel odehrálo vedle brankáře pouze 17 hráčů. Na soupisce jsou už Mueller i čerstvá posila ze Znojma Luciani, ale hrát zřejmě nebudou. Podle informací MfDNES neprošli zdravotními testy.

Mladá Boleslav vyhrála tři zápasy za sebou. V obou utkáních po koronavirové pauze inkasovali Středočeši vždy jen jednou.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com