Ruská policie pozatýkala účastníky opozičního setkání v Moskvě

Ruská policie rozpustila setkání představitelů opozice v Moskvě a zatkla všechny jeho účastníky. Na akci sdružení, které si říká Sjednocení demokraté, podle ruských médií přijelo kolem 150 lidí z celé země. Videa zadržených, mezi nimiž jsou i opoziční politici Vladimir Kara-Murza a Andrej Pivovarov, odvážených v policejních autech, organizace zveřejnila na sociální síti Telegram.

Desítky lidí včetně novinářů, kteří se chystali o akci informovat, byli podle DPA v budově hotelu, kde se konala, na nějaký čas zadržováni. Proč policie setkání rozpustila, zatím není známo.

Ruská opozice si opakovaně stěžuje na závažná porušování práva na svobodu shromažďování ze strany bezpečnostních orgánů. Pokusy jinak smýšlejících sejít se a zorganizovat se v minulosti opakovaně selhaly.

Na sobotním fóru se mělo objevit několik významných opozičních osobností, včetně moskevského komunálního politika Ilji Jašina. Podle agentury AFP také on skončil v policejní cele. V Rusku se bude na podzim volit parlament. Vládnoucí prokremelská strana Jednotné Rusko v nich bude obhajovat svou dvoutřetinovou většinu.

zdroj: ČTK

  Lucemburský velkovévoda Henri přijal českého prezidenta Pavla

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com