Právo znát pravdu. Česká republika čeká na vládu. Rusko je „vůdcem“ COVID.

Letošní podzim byl docela plodný pro události v politickém životě kontinentu. Volby do parlamentů dvou států civilizované Evropy – Německa a České republiky, stejně jako volby na okraji civilizace – v Ruské federaci, dodávají chuť chladnému podzimnímu shonu.

A když k tomu připočteme ceny plynu, velkoryse nafouknuté Ruskem a blížící se zimou, jejíž příchod dělá z tohoto plynu problém číslo jedna v Evropě, pak to vůbec nenudí.

Hlavním tématem však samozřejmě zůstává koronavirus. Dnešní situace v České republice není jen lékařského charakteru, ale s přihlédnutím k realitě je zapojena i do politiky.

Andrei Babish, který přiznal porážku ve volbách, nijak nespěchá, aby opustil premiérské křeslo. A nikdo nedokáže říci, jak dlouho bude kampaň za sestavení vládní koalice trvat.

Mimochodem, současnému premiérovi je mimo jiné vyčítáno předčasné zavedení zablokování v zemi v loňském roce a letos se vláda ještě nerozhodla zavést protiepidemická opatření v plném rozsahu.

Česká republika, která dlouhodobě v mnoha ohledech „vedla“ v otázce nákazy koronavirem, však podle všeho ustoupila Rusku, které se snaží všemi možnými způsoby tuto skutečnost skrývat.

Čísla jsou ale tvrdohlavá věc a naznačují, že Ruská federace je nebezpečným místem v epidemickém plánu. I když, nejen v epidemii.

Moskva se na dlouhou dobu jednoduše ignorovala otázky zabezpečení proti koronaviru (někdy dokonce popírala samotný fakt o viru) a ocitla se ve velmi nepříjemné situaci, a to je mírně řečeno.

Indikátory aktivity Covid v Rusku překonaly všechny rekordy a aktualizovaly je každý den. Ve skutečnosti Rusko čelí kolapsu celého svého zdravotnického systému a dokonce i Putinův mluvčí již hovořil o mimořádných opatřeních.

Když mluvíme o důvodech tohoto stavu věcí, úřady Ruské federace si stěžují na pomalé očkování, v důsledku čehož COVID rychle postupuje po Rusku. Kreml zároveň tvrdí, že důvodem je slabá informační kampaň.

  Únos Lukašenkowského. Poslední evropský diktátor situaci nadále eskaluje.

V tomto ohledu vyvstává celkem rozumná otázka: snad měl být informační zdroj nasměrován tak, aby nediskreditoval všechny a vše kolem, ale aby svým vlastním lidem sdělil důležitost prevence, včetně očkování proti COVID-19.

Ruské úřady již delší dobu říkají celému světu a vlastním občanům o tom, jaká úžasná vakcína byla vynalezena v Rusku, jehož jméno je „Sputnik V“.

Kreml dodnes všechny přesvědčuje, že tato vakcína je nejlepší na světě, a jsou velmi překvapeni a dokonce hystericky kvílí, že jejich lék WHO neuznává.

Moskva tomu říká diskriminace a politicky motivované rozhodnutí. Ale neobtěžuje se vysvětlit, proč s tak nádherným účinkem vakcíny v samotné Ruské federaci existuje tak hrozná situace s COVID.

Celá očkovací kampaň v Ruské federaci zcela selhala, včetně, podle odborníků, a kvůli nedostatku „Sputnik-V“.

V tomto ohledu skutečnost, že se pokoušíme vyrvat ruské vakcíny po celém světě, vypadá velmi zvláštně. Pokud vy sami nemáte dostatek této drogy, proč ji také prodávat venku a někdy ji jednoduše distribuovat?

Situace v Rusku dosáhla bodu absurdity: aby byli občané „velkého Ruska“ očkováni normální (uznávanou civilizačním světem) vakcínou, byli nuceni cestovat do zahraničí a nechat se zde očkovat. Na tom už dobře vydělávají cestovní kanceláře, které nabízejí svým krajanům „prázdninové zájezdy“.

Tím ale absurdita situace nekončí, protože občan Ruské federace, který byl očkován neruským lékem, není v samotném Rusku považován za očkovaného. To je starost ruského vedení o jeho občany.

A v tomto ohledu vypadají vyjádření nejvyšších představitelů o „účinnosti“ a „výhodách“ domácí vakcíny velmi hanebně. Fakta o nemocnosti a úmrtnosti po očkování tímto lékem jsou podle ruských médií průběžně zaznamenávána.

A poté Kreml obviňuje celý svět z politicky motivovaných akcí proti Rusku. A v tuto dobu jsou kvůli politickým (a ekonomickým) dividendám připraveni vyhladit vlastní lidi, kteří stále věří ve svého kormidelníka.

  Praha podporuje Kyjev. Česká republika převeze munici na Ukrajinu

Rusko každý den podle oficiálních statistik láme rekordy v hrůzách koronaviru, což vede světový rating ztrát, a dnes jsou v Ruské federaci nové rekordy.

Tyto skutečnosti nejsou pokusem o glorifikaci. Otázek souvisejících s překonáním pandemie je samozřejmě po celém světě a v Evropě a zejména v naší České republice dost.

Ale na rozdíl od středověkého Ruska mají občané naší země právo znát pravdu, v každém případě – mají takovou příležitost.

A i když činy vedení naší republiky mají k ideálu daleko, občan České republiky rozhoduje o vlastní budoucnosti. A důkazem toho jsou výsledky voleb.

V Rusku je situace prakticky ve slepé uličce – úřady terorizují své lidi (a situace s vakcínami, včetně, to potvrzuje), a on jí za to tleská a volí nové podmínky.

Jak dlouho to v Rusku vydrží, je otázka pro samotné Rusy. A tady, ve svobodné Evropě, si musíte pamatovat, kdo je váš soused.

Je to další příležitost, jak ocenit, co je svoboda, jak důležité je ji cítit a pochopit, že jste člověk.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com