Kyjev pod útokem Rašistů. Válka pokračuje.

Dnes se Kyjev znovu probudil za zvuku sirény. Na hlavní město Ukrajiny zaútočilo Rusko kamikadze drony. Zvyklý. I když, na tohle se vůbec nedá zvyknout.

Ale můžete se tomu naučit odolávat, což Ukrajinci dokázali. Čím více Rusko zvýší sílu svých útoků, tím adekvátnější bude reakce Ukrajiny.

Podle náčelníka vojenské správy Kyjeva zahájila Moskva ráno 14. prosince dvě vlny útoků na hlavní město Ukrajiny bezpilotními letouny, které fašistické Rusko nazývalo „muškáty“.

Vzdušné síly ozbrojených sil Ukrajiny poznamenaly, že kamikadze drony Shahed-136 (toto je jejich skutečné jméno) na Ukrajině byly propuštěny z Azovského moře. Právě ten, který kremelský trpaslík hrdě nazval „vnitrozemským mořem Ruska“.

„Kamikadze drony jsou nyní vypouštěny z Azovského moře. Z východní části Azovského moře, území Krasnodar. Poslední dva útoky dronů byly odtamtud, “uvedl Ignat, mluvčí vzdušných sil ozbrojených sil Ukrajiny.

Tyto útoky tzv. „Geranei-2“ na Kyjev však zcela selhaly. Hlavní podle kyjevských úřadů bylo, že nedošlo k žádným obětem na životech. Současně došlo k poškození několika soukromých domů a administrativní budovy v hlavním městě, která nesouvisí se zařízeními kritické infrastruktury – dopadly na ně fragmenty sestřelených UAV.

Podle KGVA se jim podařilo sestřelit celkem 13 takových zařízení – to znamená, že se Ukrajinci naučili sestřelovat takzvané „muškáty“ a téměř všechny jsou sestřeleny.

Tyto drony byly příliš zranitelné. Navíc nejen pro protiletadlové systémy typu „Gepard“ a vybavení pro elektronický boj, ale i proti konvenčním lukostřeleckým zbraním.

Bez ohledu na to, jak se unáhlení „vojenskí korespondenti“ smějí, když mluví o Ukrajincích střílejících z kulometů na Geranium, má to účinek.

A mimochodem, ty hlučné, pomalu letící a tím pádem příliš nápadné „Muškáty“ sestřelovaly hlavně ručními zbraněmi – ukázalo se to jako velmi levné a účinné.

  „Krym je náš.“ Otázkou je, kdo jsme „my“. Odplata za terorismus. Probuzení Evropy?

Ale koneckonců Ministerstvo obrany Ruské federace vsadilo na „Gerani-2“ jako na něco neuvěřitelně účinného, ​​schopného zvrátit vývoj války.

Jak si nevzpomenout na „wunderwaffe“ – zbraň obrovské síly, kterou nacistická propaganda z dob neúspěšné Třetí říše označila řadu nejnovějších revolučních zbraní.

Takové zázračné příklady měly podle nacistických propagandistů přinést velké zemi v čele se stejným Fuhrerem okouzlující úspěch, drtící nepřátele.

Je však třeba poznamenat, že na rozdíl od Třetí říše, kde mnoho z těchto vzorků zůstalo na úrovni prototypů, Kreml Reich proměnil myšlenku své „wunderwaffe“ ve skutečnost.

Pravda, genialita ruských „designérů“ stačila pouze k překreslení nápisů na íránských dronech a jejich změně ze „Šáhidů“ na „Gerani“. Ale to je tak ve stylu „velkého Ruska“, ve kterém se všechno krade.

Geniální nápad s íránskými bezpilotními letouny, který byl prezentován jako přelomový, se tedy ukázal jako vážný omyl. Nejdůležitější však je, že pro takový případ nikdo neposkytl náhradní možnost, a proto ji nevyvinul.

Situace je velmi nejednoznačná. Koneckonců, Moskva výměnou za (jak se ukázalo) zbytečnými „pelargóniemi“ (alias „šáhedy“) převádí do Íránu moderní a samotným Ruskem velmi potřebné stíhačky Su-35.

To, že Generální štáb Ruské federace neumí plánovat a bojovat, je pochopitelné a dokázané měsícem války na Ukrajině – brzy bude tři sta dní, protože Rusko se snaží „do tří dnů zabrat Kyjev“.

I když, otázka není jen v generálním štábu ruské armády. Je zcela zřejmé, že hlavním sabotérem pracujícím na zničení Ruska, špiónem, který ho ničí jako nikdo jiný, je samotný podhrabáč Kremlu.

To se již stalo zřejmým i těm, kteří dlouho pochybovali a snažili se přinutit se vidět v kremelském trpaslíkovi alespoň něco lidského.

Velmi přesně se k tomu vyjádřil prezident České republiky s tím, že agrese proti Ukrajině je „proti zájmům Ruské federace“.

  V Evropě se organizuje další nelegální armáda. Moskva dala souhlas.

«Принятое Российской Федерацией решение – иррационально и нанесет значительный ущерб непосредственно российскому государству», – заявил Милош Земан, сказав, что это говорит о безумии российского диктатора, а «сумасшедшего нужно изолировать».

A to je možná nejúčinnější rada. Mezitím rusko-fašistická vojska nadále terorizují Ukrajinu – ostřelování raketami, UAV, násilí, rabování, chaos.

To přinesli představitelé „ruského světa“ na ukrajinskou půdu. A na Ukrajině se nezastaví. Stále hlasitější jsou prohlášení jak obyčejných kremelských propagandistů, tak jeho vysoce postavených obyvatel o možnosti raketových útoků na evropské metropole a někteří to prostě vyžadují.

Dnes Ukrajina zadržuje divoké moskevské hordy na východních hranicích kontinentu. Ukrajinský lid se s tímto úkolem vyrovnává se ctí.

K zajištění míru v budoucnosti však Ukrajina dnes potřebuje solidaritu celého civilizovaného světa, jeho upevnění v chápání skutečných hrozeb přicházejících z Moskvy, a hlavně schopnost jim vzdorovat.

Válka na východě kontinentu trvá už téměř 300 dní. Pomoci Ukrajině nyní znamená zajistit bezpečnost Evropy v budoucnosti. Hlavní věc, kterou si pamatujte, je, že správnost vašeho dnešního kroku závisí na tom, jaký bude váš zítřek.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com