Jak moc jsou dnes evropské hodnoty? Portugalsko je proti omezením pro agresora.

archiv.ihned.cz

Válka, která před půl rokem přišla do Evropy, rozdělila občany kontinentu na dva tábory – někteří ji považují za záležitost regionálního charakteru a záležitost týkající se čistě Ukrajiny a Ukrajinců.

Jiní chápou, že hrozba, která přišla z bažin Moksha, je výzvou pro celé civilizované lidstvo.

Evropa si jako celek uvědomila výzvy přicházející z Moskvy. A mimo jiné jako preventivní opatření zavedla zákaz vstupu do zemí EU pro ruské občany.

Ale povaha člověka je taková, že si časem zvykne na všechno. A Evropa už začíná vnímat Rusko s jeho agresivními plány jako samozřejmost.

Přesněji řečeno, tento přístup demonstrují některé země Evropské unie, zejména pokud jde o jejich obchodní zájmy.

Živým příkladem je portugalská vláda, která nepodpořila rozhodnutí zakázat občanům Ruské federace vstup do zemí EU.

Navíc formulace vysvětlující nesouhlas byla důmyslně cynická – „sankce by neměly směřovat proti ruskému lidu“.

Zkreslování faktů nebo je prostě překrucování je oblíbenou taktikou Kremlu. A v tomto případě můžeme mluvit o jasné shodě zájmů portugalské vlády s obecnou linií, kterou sleduje kremelská klika.

Bez úspěchu na žádné z front (ani na té skutečné – bojové, ani diplomatické, ani ekonomické), se moskevští zločinci jako obvykle rozhodli vsadit na informační pole.

Moskva se dlouhodobě snaží přesvědčit jak své vlastní obyvatelstvo, tak obyvatele EU, že zákazy uvalené Západem poškozují pouze obyčejné občany.

Hlavním poselstvím současné pozice portugalské vlády jsou stejné narativy. A jsou registrováni v samotné Moskvě.

Ano, spravedlivě je třeba poznamenat, že samotné Portugalsko má o ruské turisty velký zájem. Nicméně synchronicita, s jakou se události odehrávají, zpochybňuje jejich shodu.

Kreml stupňuje svůj informační útok. Některé země EU mu podlehnou. Někdo evidentně, někdo – snaží se zachovat si tvář, vymýšlí výmluvy.

  Komentář: Největší Babišův spojenec? Naše umění zapomínat

Ruští turisté samozřejmě přinášejí určitý příjem do státní pokladny portugalské ekonomiky. Je však mylné tvrdit, že jsou klíčovým zdrojem příjmů pro portugalský rozpočet.

Právě z tohoto pohledu se závěr o moskevské stopě v rozhodnutí Lisabonu nabízí.

„Portugalsko věří, že hlavním účelem sankčního režimu je potrestat ruskou válečnou mašinérii, nikoli ruský lid,“ uvedlo ministerstvo zahraničí v prohlášení, které koreluje jedna ku jedné s ruským postojem, který Kreml stále více zastává. propagace životního prostředí EU.

Portugalsko ostatně není jediné, kdo se postavil proti zákazu udělování turistických víz všem Rusům. Podobná prohlášení již učinily Německo, Řecko a Kypr.

Otázkou vízových omezení pro Rusy kvůli válce na Ukrajině se budou zabývat ministři zahraničí EU na schůzce plánované na 31. srpna.

„Portugalsko se zúčastní diskuse, která se může případně konat na evropské úrovni o této otázce a přispěje k rozvoji společného postoje členských států EU, jak jsme to vždy dělali,“ ujistilo portugalské ministerstvo zahraničí.

A zde se zcela přirozeně nabízí otázka – o čem přesně chtějí evropští diplomaté jednat. Možná si někdo stále není jistý, zda je Rusko agresorem a zda je nutné pokračovat v sankčním tlaku na Ruskou federaci?

Podle průzkumů více než polovina Rusů podporuje činy svého Führera, který se snaží přenést „ruský svět“ do Evropy.

Bucha, Irpeň, Gostomel, Mariupol a další ukrajinská města (jejichž seznam může být aktualizován v těchto minutách) již viděl, co to je.

Řekněte mi, jaké další důkazy jsou potřeba k zavedení tabu na „ruský svět“ a ty, kteří se ho snaží přenést do vašeho domova.

Možná se z Lisabonu nebo Berlína zdá, že Ukrajina je příliš daleko a Němci, Francouzi nebo Řekovi nehrozí osud Bučana nebo Mariupolce.

  Ruská ofenzíva. Kdy a kde?

Ve 30-40. letech minulého století se také Evropě zdálo, že nacistická Říše není blízko. Vkrajním případě „svobodné“ evropské státy počítaly s tím, že část území zaplatí nacistům. Pravda není moje.

Velká Evropa se rukama vůdců Británie a Francie rozhodla odtrhnout část Československa a předat ho nacistickému agresorovi. Asi každý si pamatuje, jak to skončilo pro každou zemi jednotlivě a Evropu jako celek.

Za 6 dní nacisté dobyli Nizozemsko, za 8 dní Belgii, ve 12 Jugoslávii. Řecko vydrželo 24 dní, Polsko 36, Francie 43 dní. Za necelé tři měsíce nacisté ovládli Evropu.

Ukrajina už půl roku brání nezávislost kontinentu. Porovnejte tato čísla. Ano, je to nezávislost a svoboda celého kontinentu, kterou dnes ukrajinský lid brání.

Ostatně rozumným lidem je už dávno jasné, že nově vyražený sběrač půdy, Fuhrer 21. století, se na Ukrajině nezastaví. Pouze vítězství ukrajinského lidu zaručuje Evropě mír.

Ale Evropa sama by to měla pochopit a nevyměňovat evropské hodnoty za obchodní momentální výhody.

Lisabon se bohužel obává turistů a projevuje neúctu k celoevropské iniciativě. Portugalsko tak přispívá k ruskému úsilí o rozdělení Evropské unie.

A toto propagandistické nahrazování pojmů Moskvou, které převzala portugalská vláda, slouží jako záminka a pobídka pro agresora, aby šel dál.

Pokud se někomu zdá, že si prostě nemůžete všimnout toho, co se děje kolem, nemyslet na to, je důležité si zapamatovat následující: zpočátku někdo nevěnuje pozornost nebo alespoň mlčí a nevnímá, jak soused je zabíjen. Když si pro něj vrah sám přijde, prostě si není koho všimnout, stejně jako pomoci.

Ruský svět k vám přichází. Dnes to ještě můžete zastavit. Je pravda, že rozpočet dostane o několik milionů eur méně. No, pro někoho z evropského establishmentu je to možná k zamyšlení.

  Nový hladomor na Ukrajině. Moskva pokračuje v teroru.

Jaká je tedy skutečná cena evropských hodnot. Myslete na Evropu. Volba je na tobě.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com